Мирела Демирева: Може да постигнете всичко, ако го искате силно

Най-добра българска атлетка Мирела Демирева отдели време, за да проведе занимание по „Детска атлетика“ в София и да се срещне със стотици ученици на възраст от 7 до 15 години.

Демирева показа упражнения и раздаде грамоти на учениците от 93 СУ „Александър Теодоров – Балан“ в София на 4 октомври.

След това вицешампионката от на скок висолчина от олимпийските игри в Рио 2016 и последните две европейски първенства на открито говори пред учениците в заседателната зала на 93 СУ заедно с директорката на учебното заведение Евдокия Гергова, журналиста от списание „Атлетика“ Боян Бойчев и Антон Бонов, който отговаря за развитието на „Детската атлетика“ в БФЛА.

Демирева сподели много от мирогледа си за живота и част от правилата, с които е достигнала до върховете на световния спорт.

Занимавайте се с това, което обичате и гонете целите си докрая, независимо в каква област на живота ще се ориентирате. Може да постигнете всичко, ако го искате силно.“ – това бе основното послание на 29-годишната атлетка.

Досега имах сребърни медали – два на европейски първенства на открито и един от олимпийските игри в Рио 2016. Сега основните ми цели са златните медали от следващите големи първенства. Възхищавам се от Стефка Костадинова, която все още държи световния рекорд в скока на височина. Искам все повече хора да научат за тази дисциплина и тя да се възроди в България.“ – продължи Мирела.

Получавам подкрепа основно от приятелите си и близките хора, с които гледам да общувам често. Пътувам много по света, а най-екзатичните места на които съм била за Бразилия, Китай и САЩ. Китайците ми харсват изключително много. Страшно сърдечни хора са. Колкото и да пътувам и който и да се срещам, винаги знам, че у дома мога да разчитам на мама и тати.“ – разкри част от личните си чувстава Мирела.

По темата за храненто на спортиста Мирела каза: „Тялото е моя инструмент, с който работя и трябва да се грижа за него. Не спазвам диети, не мога да гладувам, но се ограничавам в количеството на храната. Не използвам енергийни напитки, защото в тях има много захар. Всяко излишно кило не е полезно за моята дисциплина. Скачачът на високо трябва да е слаб и силен, защото основната му работа е да се бори с гравитацията.

В заключение атлетката насърчи учениците с думите: „Аз също съм завършила обикновенно училище. Благодарна съм много на учителите си. Затова слушайте техните съвети и наставления. Тази година завършвам и специалност „Политически науки“ в Нов български университет. Плановете ми за бъдещето са: да работя с неправителствени организации и, по възможност, да се занимавам с деца.

Снимки: Десислава Комарова/Илиан Телкеджиев

 

Share Button