Андрю Поци прекрати кариерата си

Британският лекоатлет Андрю Поци обяви края на своята 15-годишна кариера броени дни преди олимпийските игри в Париж.

Причината е фрактура на костица в глезена. Британецът пропусна целия сезон 2023 заради контузия, но сега се беше възстановил и се подготвяше усилено за най-големия спортен форум на планетата. Тази фрактура обаче слага край на мечтите му да участва на четвърти олимпийски игри, но и на кариерата му въобще.

„Гордея се с прогреса ми през този сезон и от това, което съм постигнал в кариерата ми. Опитвах се да подобря най-доброто ми време за сезона от 13.23 секунди, но за съжаление тялото ми се пречупи по време на тренировка“, написа той в социалните мрежи.

„Реших, че това е правилният момент да се оттегля от професионалната атлетика. За мен това е тъжен момент, но го приемам. Вложих всичко в този спорт и бях изцяло фокусиран във всеки един момент“.

Андрю Поци, който е роден на 15 май 1992 година, е световен шампион в бягането на 60 метра с препятствия в зала от Бирмингам 2018, както и европейски шампион от Белград 2017 и сребърен медалист от Торун 2021. Има в своята кариера и бронзов медал от Игрите на британската общност в Бирмингам 2022 на 110 м с пр. Звездата му изгря на европейското първенство за юноши в Талин 2011, когато спечели сребърния медал на 110 м с пр.

Share Button