Желязко Желев става консултант-координатор на БФЛА в бяганията на средни и дълги разстояния

Бившият национален състезател и настоящ треньор в бяганията на средни и дълги разстояния ще бъде консултат в БФЛА по решение на Управителния съвет на федерацията.

Желев, който в периода 1985-1992 беше елитен бегач в дисциплите 1500 м (3:44.10), 2000 м стипълчейз (5:42.8 – участник в световното първенство за юноши и девойки под 20 г. – Атина 1986) и 3000 м (8:07.57), е част от атлетическата фамилия Желеви, а негов баща е Михаил Желев – европейски шампион на 3000 м стипълчейз и носител на приза за най-добър атлет на Европа „Златен шпайк“.

Фунцията, която ще изпълнява Желязко е координация и помощ на треньорите и състезателите в целия спектър на бяганията – писта, шосе, крос-кънтри, оф-роуд и планинки бягания. Желев вече е член и на комисията по планински, трейл и ултра бягания към УС на БФЛА.

Решението на УС на БФЛА е с цел да се използва богатия опит и авторитет в средите на бегачите, който Желязко Желев има като състезател, треньор, ръководител на спортни звена в българската армия и организатор на мащабни спортни състезания.

Първата стъпка в работата на УС на БФЛА в тази насока е провеждането на работна среща с президента на БФЛА Иван Колев, треньорите в бяганията на средни и дълги разстояния, спортния директор на БФЛА Диан Драшков. Срещата ще се проведе на 29 юни по време на националния шампионат за мъже и жени във Велико Търново от 21:00 до 21:30 часа на стадион „Ивайло“.

Share Button