Нови атлетически бебета се появиха на 22 юни

Георги Цонов вече има дъщеря, роди се Кристин, Живко Стоянов също стана баща на момче

Двама от най-добрите ни атлети от близкото минало – Георги Цонов (троен скок) и Живко Стоянов (400 м) станаха родители на 22 юни.

Цонов, който е участник на европейски и световни шампионати на троен скок, както и на олимпийските игри в Рио 2016, стана баща на дъщеря.

Половинката на Георги Кремена роди момиченце, което бе кръстено Кристин и се появи на бял свят с размери 50 см и 3.0 кг. рано сутринта в Пловдив.

Родителите на Георги (Стойко Цонов и Светла Цонова) са бивши атлети и стават баба и дядо за първи път. Стойко Цонов е един от най-добрите треньори в историята на българската атлетика и е бил наставник на Георги и световните шампионки за девойки Тезджан Наимова (100 и 200 м) и Александра Начева (троен скок), както и на Ивайло Русенов – треньор на атлет номер едно на България за 2022-а и 2023-а – Пламена Миткова.

Освен огромата радост от раждането на Кристин цялото семейство Цонови застават зад Александра Начева, която за съжаление по-късно през деня счупи крака си на скок дължина на турнира „Никола Вълчванов“ в Габрово. (Александра претърпя операция сутринта на 23 юни в болница „Пирогов“ в София).

Съпругата на Живко Стоянов – Росица (бивша шампионка на 400 м за девойки от клуб „Радио 999“ – Ямбол) роди момче вечерта на 22 юни. Синът на атлетическата двойка бе кръстен Станислав и се появи в 20:20 часа с размери 48 см и 3.230 кг.

В същото време Живко бе в Габрово, където води деца участващи в националния шампионат за момичета и момчета под 14 години. В момента бившият шампион на 400 м е треньор на млади атлети в клуб „Михаил Желев“ в Сливен.

Екипът на списание „Атлетика“ и www.atletikabg.com желае много здраве, късмет и щастливи мигове на най-новите атлетически бебета Кристин и Станислав и по-малко грижи на родителите им, както и бързо възстановяване на Александра Начева!

Share Button