Препятствениците се събраха за девети път в Диана 3

Традиционната среща на изявени български атлети в препятствените бягания се състоя на 14 юни на познатото на всички място хотел „Диана“ 3 в София.

Срещата отново уважи президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов, който пристигна в София директно от европейското първенство за мъже и жени в Рим, Италия.

Сред събралите се хърделисти бяха Янко Братанов (участник на два олимпийски финала на 400 м с препятствия и европейски шампион на 400 м в зала), Пламен Кръстев (вицешампион на Европа на 60 м с препятствия и бивш рекордьор на България във високите хърдели), Тома Томов (рекордьор на България на 400 м с препятствия), Асен Марков (участник на олиммпийски игри на 400 м с препятствия), многократните шампиони и медалисти Пламен Нягин, Димитър Гушев и Николай Шилев, топ треньорите и бивши хърделисти Христо Стоянов, Руслан Грозданов и Любомир Калчев.

Част от елита на дисциплината 400 м с препятствия – мъже

В компанията се присъединиха и най-бързия българин за всички времена и бронзов медалист от олимпийските игри в Москва 1980 Петър Петров, както и Ивайло Караньотов, който заедно с Петров и покойните Павел Павлов и Владимир Иванов все още държат националия рекорд на щафета 4х100 м.

Бившите атлети почетоха паметта на един от най-добрите специалисти на спринт и препятствия в света Христо Гергов, който е бил наставник на много от добрите препятственици в България.

Share Button