Рим 2024: Пламена Миткова: Малко се ядосах, защото мисля, че можех и повече

Нов личен рекорд и пето място във вечната ранглиста на България в скока на дължина постигна Пламена Миткова във финала на европейското първенство в Рим, Италия на 12 юни. Миткова се класира на седмо място с резултат 6.80, но тя не бе доволна от класирането си.

Ето и думите на 19-годишната атлетка пред българските медии в Рим след състезанието:

Направих си много силно лично постижение, което ще ми помогне за класиране за олимпийските игри в Париж. Тепърва ще правя и по-силни резултати. Тук състезанието не ми тръгна добре. Не успях да направя първия опит както трябва и го отказах. Във втори опит бях по-спокойна и се събрах. Очаквах финалът да бъде много силен, както и останалите дисциплини от първенството.

Малко се ядосах, защото мисля, че можех и повече. Но генерално съм доволна. Станах седма в първото си европейско за жени, подобрих личните си рекорди в квалификацията и финала.

Този месец ми предстои турнир и националния шампионат във Велико Търново и се надявам на родна почва да покрия и фактическия норматив за олимпийските игри (6.86).

Тук всички български атлети, които бяхме на шестте финала се справихме много добре. Липсваше ни малко късмет, за да вземем медали. Вярвам, че още по-добрите резултати предстоят и ни очакват само хубави неща.“

Share Button