Спортният журналист Георги Банов ще следи строежа на “Армията”

Един от най-популярните спортни журналисти в България Георги Банов ще следи за строежа на новия футболен стадион „Българска армия“ съобщи Sportal.bg

Сериозни промени настъпиха в “Спортни имоти Българска армия”, след като двама от четиримата представители на Съвета на директорите бяха сменени на провело се преди няколко дни общо събрание на дружеството. Там акционери с по 50% са държавата и ЦСКА – София, а предметът му на дейност е да построи нов стадион “Българска армия” и да модернизира базата в “Панчарево”.

По предложение на “Арена ЦСКА” Даниела Асенова заменя напусналата Искра Григорова.

По предложение на Александра Левянска – изпълнителен директор на “Сердика спортни имоти”, представляващ държавата в “Спортни имоти Българска армия”, Георги Банов заменя Данаил Димов в Съвета на директорите на “Спортни имоти Българска армия”. Освен това спортният журналист от вестник “24 часа” заема и поста на изпълнителен директор, като ще съвместява длъжността с Ангел Борисов.

Така новата структура на дружеството “Спортни имоти Българска армия”, чрез което ще се строи „Армията“ и „Панчарево“, е следната:

Ангел Борисов – изпълнителен директор от страна на ЦСКА – София
Георги Банов – изпълнителен директор от страна на Спортното министерство

Съвет на директорите

Ангел Борисов
Георги Банов
Даниела Асенова – от страна на ЦСКА – София
Георги Георгиев – от страна на Спортното министерство

Освен стотици мащабни събития в различни зимни и летни спортове Георги Банов е отразявал 12 световни първенства по лека атлетика на открито, а в момента работи на европейското първенство по лека атлетика в Рим, Италия.

На снимките горе: Георги Банов със световните рекордьори на скок височина при мъжете и жените – Хавиер Сотомайор (Куба) и Стефка Костадинова (България)

Share Button