Рим 2024: Пламена Миткова: Има още какво да покажа!

Атлет номер едно на България за 2022-а и 2023-а Пламена Миткова се класира за финала на скок дължина на европейското първенство в Рим, Италия.

19-годишната пловдивчанка постигна личен рекорд с 6.71 в квалификациите на 11 юни и ще се бори за призово класиране на 12 юни вечерта.

Ето какво каза Миткова пред българските журналисти в Рим непосредствено след квалификациите:

Доволна съм от финала, тъй като си направих лично постижение. Този резултат ще ми даде още точки за класиране в ренкинг листата за олимпийските игри.

Бях напрегната, но въпреки това, успях да запазя спокойствие и увереност и успех да се справя със задачата. Това ми е първо първенство за мъже и жени на открито и мисля, и се радвам, че със спокойствие успях да премина към финала. Финалът ще бъде силе след резултатите, които показаха и другите, но по-тежкото състезание бе квалификацията. Там ще дам всичко от себе си. Имам какво да покажа още. С треньора ми направихме много тренировъчни лагери и съм отлично подготвена. Това се видя от скоковете ми на квалификацията, които не бяха с перфектния разбег.

Добър резултат във финала ще ми даде и почти сигурно класиране за олимпийските игри. След европейското имам и още няколко състезания ди края на месеца, когато всичко за Париж ще е ясно, но възможноста да отида на игрите е много голяма.

Много се радвам, че родителите ми са тук и ме подкрепят от трибуните. Сега нямам търпение да ги видя, защотио те от няколко дни са в Италия, но все още не сме се видяли.  Разбира се, много им благодаря за всичко.“

Снимки: Емона Цончева/сп. „Атлетика“

Share Button