Рим 2024: Мирела Демирева: Целта ми е участие в трети олимпийски игри

Мирела Демирева е избирана три пъти за „Атлет на България“ (2016, 2018 и 2021) и регистрира едни от най-значимите успехи на българската атлетика в последните години със сребърен олимпийски медал в скока на височина Рио 2016 и две сребърни отличия на еврошампионатите в Амстердам 2016 и Берлин 2018.

34-годишната софиянка, която живее и тренира в Нидерландия има и две състезания в кариерата си с резултат 2.00 м, десетки участия за националния отбор от 2005-а година насам, а на европейското първенство в Рим се класира за поредния си финал на голямо състезание.

Ето какво сподели Демирева след квалификациите на олимпийския стадион в Рим:

Радвам се, разбира се, че съм на финала. Засега сезонът ми е много колеблив. Много сме работили и всичко трябва да си дойде на мястото. Поради контузии две години ме няма и трябва да си вярвам и да съм по-уверена.

Сега скачам по-различен начин и това малко ме обърква. Различна съм, скокът ми изглежда различно. Досега не съм скачала по този начин, но трябваше да се нагодя в следствие на контузиите. Сега скокът ми се доближава до представите на моя треньор Рини, как трябва да скачам. Тази техника е следната: или тотално се проваляш или скачаш много високо. Имам много усоехи в кариерата си, но в олимпийската година искам да скоча пак над 2 метра. Целта ми е участие в трети олимпийски игри и с малко повече увереност ще я постигна.“

Снимки: Емона Цончева

Share Button