Рим 2024: Мирела Демирева завърши българската мисия за ден първи от еврошампионата със 100 процента успеваемост

Мирела Демирева се класира за финала на скок височина на европейското първенство в Рим, Италия след успешна квалификация вечерта на 7 юни.

По-рано през деня Александра Начева и Габриела Петрова в тройния скок и Божидар Саръбоюков в скока на дължина преминаха от квалификациите във финала на своите дисциплини и така всички българки участници от 7 юни изпълниха целите си.

Вицешампионката от олимпийските игри в Рио 2016 Демирева не сгреши на 1.81-1.85 и 1.89 – височини, които преодоля от първи опит

На 1.92 бяха останали 14 атлетки и започнаха опити, където Мирела направи два фаула, но след като Арина Палшите (Литва) и Татяна Гусин (Гърция) отпаднаха заради опити на предишни височини, българката пропусна третия си опит, защото вече беше с класиране за финала.

Така в неделя вечерта (9 юни) Мирела Демирева отново ще скача в сектора, където е поставен световния рекорд на Стефка Костадинова (2.09) пред очите на самата Костадинова, която в Рим, за да подкрепя българските атлети преди олимпийските игри в Париж.

Снимки: списание „Атлетика“/

Share Button