Джо Ковач много силен на Диамантената лига в Юджийн

Впечатляващи резултати бяха постигнати в хвърлянията и скоковете по време на Диамантената лига в Юджийн.

Джо Ковач тласна гюлето на 23,13 м, с което спечели надпреварата. Това е вторият най-добър резултат в кариерата на атлета. Интересно е, че Ковач си е направил сектор за хвърляне в двора на къщата си и тренира основно там.

Силен резултат се получи в хвърлянето на чук при жените. Канадката Камрин Роджърс счупи рекорда на състезанието, като изпрати снаряда на 77,23 м в петия си опит. Де Анна Прайс завърши втора със 76,74 м.

Световната сребърна медалистка Валери Олман поведе в диска от първия си опит, но трябваше в последния да хвърли 67,36 м, за да остане пред Яйме Перес, чийто финален опит бе 67,25 м. Олман каза, че след като спечели олимпийските игри в Токио, през последните три години се е опитвала да възвърне ритъма, донесъл й златния медал.

Емили Гроув спечели овчарския скок с 4.63 м, побеждавайки Робинис Пейнадо и олимпийската и световна шампионка Кейти Муун, които завършиха на 4.53 м.

В тройния скок водачката в световната ранглиста Теа Лафон трябваше да се задоволи с второто място, като остана на девет сантиметра от победителката Лейнис Ернандес Перес, която постигна 14,73 м (2,1 м/сек).

Share Button