Треньорката Румяна Ценова с юбилей

Румяна Ценова навърши 70 години на 14 май и отпразнува юбилея си на националния стадион „Васил Левски“.

В годините на треньоската си кариера Румяна е наставник на стотици атлети в София като работи за клубовете „Локомотив“ – София и „Левски“ – София. Ценова е специалистка в спринта, препятственото бягане и скока на дължина, а десетки нейни състезатели са били членове на националния отбор на България.

Рекордът на скок дължина за девойки на България все още се държи от нейната възпитаничка Магдалена Христова, която постига 6.94 през 1996-а година. Христова има три четвърти места на световни първенства за девойки – Лисабон 1994 (скок дължина и 4х100 м) и Сидни 1996 (скок дължина).

Под ръководството на Ценова – Красимир Стойчев довежда националния рекорд на 60 м за юноши в зала до 7.88 през 2014, а в последните години един от най-добрите ни атлети на високите препятствия Кристиян Патъров също тренира по методиката й.

Румяна Ценова, която в момента работи активно в атлетически клуб „Левски 2016“ – София, беше поздравена от състезателите си на връх юбилея на стадион „Васил Левски“ след поредната тренировка.

Освен треньорската професия Румяна Ценова посвещава много от времето си на внуците си и посещения на големи атлетически състезания – световни и европейски шампионати.

 Екипът на списание „Атлетика“ и www.atletikabg.com й желае крепко здраве, устрем и успехи във всички начинания!

Share Button