Габриела Петрова поздрави Ивет Лалова-Колио за рождения ден

Най-бързата бързата българка Ивет Лалова-Колио празнува рожден ден на 18 май.

Ивет, която е участничка на пет олимпийски игри в спринта и пет пъти „Атлет на България“, стана майка преди по-малко от месец на 24 април, когато роди момче в Рим, Италия. Лалова е омъжена за италианския спринтьор Симоне Колио, а синът им бе кръстен Тиаго.

Специално за рождения ден на Ивет друга една българска звезда на леката атлетика в България – Габриела Петрова (Атлет на България през 2015-а и 2020-а) я поздрави в социалните мрежи с обща снимка, с бебешка колична на синя писта и текст:

Честит рожден ден, любима @ivet_lalova ❤️❤️❤️!

Бъди много здрава,безкрааааайно щастлива и усмихната!🍀

Keep shining soo bright ,beautiful mamma!🥰😘😍 (Запази усмивката си толкова лъчезарна, красива мама!)

P.S. Имам още една причина ,за да се връщам по-често в Италия….Tiago Collio you stole my heart forever!!!🥹💙💙💙 (Тиаго Колио открадна сърцето ми завинаги).

В състезателните си години Лалова-Колио бе в елита на световния женски спринт почти две десетилетия и има участия в пет олимпийски игри с два финала на 200 м и един на 100 м, както и няколко финала на световни първенства на 60 м в зала, 100 м и 200 м. Тя е европейска шампионка на 100 м от Хелзинки 2012 и на 200 м в зала от Мадрид 2005, както вицешампионка на Европа на 100 м и 200 м от Амстердам 2016. Личният рекорд на Ивет Лалова-Колио на 100 м е 10.77.  Сега тя оглавява и Kомисията на aтлетите към Българска федерация лека атлетика.

Share Button