Шампиони и национали участват в осмото издание на Студентски град рън и турнира „Григор Христов – Гришата“

Осмото издание на Студентски град рън ще бъде на 2 май 20214-а. За първи път състезанието ще се проведе през пролетта и събира звездна компания в бяганията.

Дузина национали и шампиони ще бягат по алеите на Национална спортна академия „Васил Левски“ на 5.8 км и на щафета 4х1.94 км, а след шосейния пробег са стартовете от „А1 атлетика за младежи“ и турнира „Григор Христов – Гришата“.

В Студентски град рън са заявени: новата балканска шампионка на маратон Маринела Нинева, балканският шампион на крос кънтри Иво Балабанов и брат му Мартин Балабанов – един от най-силните атлети в бяганията на средни разстояния, Стоян Владков – дългогодишен национален състезател и шампион на България, Памела Ени, която преди дни спечели националната титла в планинското бягане при девойките под 16 години, Маринела Цекова – шампионката на България при жените в дисциплината изкачване в планинското бягане, като и шампионката на 13 км изкачване и спускане Билсерин Сюлейман, победителката от стартовете на Рън България във Видин и Дупница – Антония Георгиева, шампионът на планинско бягане за юноши под 18 години Виктор Петков и шампионът в тази дисциплина при момчетата под 16 години – Димитър Стоянов, седемкратна шампионка на Софийския маратон Милка Михайлова и още класни бегачи.

Част от най-добрите бегачи от националния отбор са заявени в Студентски град рън, а сред тях са Иво Балабанов (вдясно) и Стоян Владков (вляво)

Сред записаните са и новата вицешампионка на Европа по бокс (категория до 50 кг) Златислава Чуканова и световната студентска шампионка на 3000 м стипълчейз от Банкок 2007 и бивша национална рекордьорка в тази дисциплина Добринка Шаламанова.

В турнира посветен на големия български спортен журналист „Григор Христов – Гришата“ личат имената на Васил Русенов (скок дължина) – бронзов медалист от европейско първенство при юношите под 18 години на троен скок и Елена Аргирова (скок дължина) – бронзова медалистка на троен скок от Европейския младежки олимпийски фестивал, както и Галина Николова (скок дължина) – два пъти четвърта на световно първенство на 100 м и 200 м при девойките под 18 години.

Очаква се и атака на нормативи за европейското първенство за юноши и девойки под 18 години и световното първенство за юноши и деовйки под 20 години, както и за балканските първенства.

Четвъртият кръг от веригата „А1 атлетика за младежи“ ще бъде един от решителните за генералното класиране след първите състезания в Ямбол, Видин и София.

Програмата на състезанията вижте тук

Share Button