Венелина Венева награди победителите в Darko Team Baby Cup

Над 350 деца от 4 до 13 години стартираха в състезания по спринт на 50 м и 60 м на 28 април на националния стадион „Васил Левски“ в София.

Една от най-силните атлетки на България в скока на височина Венелина Венева участва в награждаването на победителите по време на детското състезание по бягане – Darko Team Baby Cup.

Венева, която е европейска вицешампионка Гьотеборг 2006 и има личен рекорд от 2.04 м участва в състезанието като треньор на клуб „Славия“, а част от нейните възпитаници спечелиха медали.

Участниците бяха разделени в десет възрастови групи, а всички успешно финиширали бяха наградени с дизайнерски медали и награди от организаторите.  

Състезанието Darko Team Baby Cup е иновативно като комбинира елементи от програмата „Детска атлетика“ на международната федерация по лека атлетика и бягане на 50 метра и 60 метра.

Първоначалното децата загряват заедно с музика и упражнения, а след това стартират в спринтовите дисциплини. По този начин по-лесно преодоляват предстартовата треска, а родителите и треньорите са по-спокойни на трибуните.

Амбицията на състезанието е децата да направят първите си стъпки в атлетиката в позитивна и вдъхновяваща среда.

Спортният журналист от БТВ Петър Бакърджиев отново беше посланик на инициатива и коментатор на състезанието като информира повече от 2000 души на трибуните за най-интересното от атлетическата битка.

Darko Team Baby Cup се организира от спортен клуб „Дарко Тим“, които е специализиран в началното обучение по лека атлетика. Следващото издание на турнира е в края на ноември в зала „Фестивална“ и ще бъде част от тържествата по случай 100 години лека атлетика в България.

Share Button