Европейското първенство в Рим предлага 10 км за любители

Европейското първенство по лека атлетика за мъже и жени ще бъде в Рим, Италия от 7 до 12 юни 2024-а.

Шампионите на полумаратон – една от дисциплините на шампионата ще бъдат излъчени на 9 юни (неделя) по живописно трасе в центъра на града.

Малко след старта (9:00 – мъже и 9:30 – жени) на професионалистите организаторите от Европейската атлетика предлагат на любителите трасе от 10 км (Рим 10к), което може да се пробяга, ако се направи регистрация на тук

Стартът на масовата дистанция ще бъде в 10:15 часа.

Стартовият пакет включва номер с чип, официална фланелка на първенството от финландската фирма за спортна екипировка „Кархю“ – официален партньор на първенството и билет за сутрешната сесия на 8 юни (събота) на олимпийския стадион в Рим.

Маршрутът на 10 км включва емблематични места в Рим като Фори Имрепиали, Алтаре дела патрия, замъка Сейнт Анжело, площад Пополо, площад Еспаня и площад Навона.

Първите регистрации са на промоционална цена 20 ЕВРО, за всеки спортен клуб направил 10 регистрации ще има един безплатен номер и стартов пакет.

Все още са налични и билети за самия европейски шампионат като цените започват от 5 ЕВРО, а сред участниците ще бъдат Мирела Демирева, Габриела Петрова, Божидар Саръбоюков, Пламена Миткова и още няколко  български атлети, а от големите европейски звезди на атлетиката ще участват Фемке Бол, Карстен Вархолм, Якоб Ингебригтцен, Арманд „Мондо“ Дуплантис, Марсел Джейкъбс, Джанмарко Тамбери и т. н.

Ивет Лалова-Колио, която роди на 24 април, заяви за списание „Атлетика“, че ще бъде на олимпийския стадион в Рим по време на европейското първенство заедно със съпруга си Симоне и сина й Тиаго.

Share Button