Рекорд и победа за Нагеейе на маратона в Ротердам

Олимпийският сребърен медалист Абди Нагеейе от Нидерландия си върна титлата на Ротердамския маратон с национален рекорд от 2:04:45, за да се премести на четвърто място в европейската ранглиста за всички времена.

След състезанието Нагеейе го описа като най-лесния си маратон досега: “Никога не съм чувствал това преди. Чувствах се сякаш си бягам. Получих толкова много адреналин от хората. Ротердам е страхотен! Просто “Абди, Абди“.“

Подкрепян мощно от тълпите, които край пътя в последните метри, Абди се отдалечи без усилие в последната миля, за да си върне титлата, която спечели за първи път през 2022 г., побеждавайки етиопците Амдеуърк Валелегн (2:04:50) и Бирхану Легезе (2:05:16).

Надеждите му сега ще се пренасочат към Олимпийските игри в Париж през 2024 г., където нидерландецът се надява да спечели втория си пореден медал и може би дори да подобри сребърния си медал от Олимпийските игри в Токио през 2020 г.

Надявам се, надявам се. Сега се връщаме в Кения, правим добри планове. Париж ще бъде много труден, не е Ротердам. Трябва да изчакаме и да видим кого ще изберат Етиопия и Кения“, добави той.

sportal.bg

Share Button