Атлетически маратон очаква Видин в четири поредни дни

Видин ще приеме четири атлетически събития в четири последователни дни организирани от община Видин, Българска федерация лека атлетика, спортен клуб „Радуканови“ – Видин и движението Рън България.

Поредицата атлетически прояви в дунавския град започват на 11 април (четвъртък) със занимания по „Детска атлетика“ с ученици от 1 до 5 клас от местните училища.

Вторият кръг от веригата турнири „А1 атлетика за младежи“ е предвиден за 12 април (петък) в реновираната атлетическа зала до стадион „Георги Бенковски“. Там ще се състезават едни от най-талантливите атлети във възраста от 11 до 13 години.

Същата зала ще бъде арена и международния турнир „Дортикум“ на 13 април (събота) с рекордните 217 заявки за участие, като млади атлети от 3 държави и 15 български клуба ще влязат в съревнование за призовите места.

„Десертът“ на атлетическия маратон ще бъде третото издание на „Видин рън“ на 14 април (неделя), което включва шосейно бягане на 6 км за опитни професионални бегачи и любители, масов старт на 1.3 км и смесена щафета 2х6 км (мъж – жена). Трасето на състезанието минава през най-красивите и популярни забележителности на града, а част от него е до красивия Дунав.

В последните две прояви участие ще вземе и президентът на БФЛА Иван Колев, който ще бяга и на късата дистанция на „Видин рън“. Всички събития са посветени и на 100 години българска атлетика.

Партньори на „Видин рън“ са община Видин, Българска федерация лека атлетика, спортен клуб „Радуканови“ – Видин и движението Рън България, както и SPORT DEPOT, Найки, Биофар и Стинг.

Регистрация за участие във „Видин рън“ все още е възможна на www.runbulgaria.org

Share Button