Добромир Карамаринов се срещна с президента на Сърбия Александър Вучич в Белград

Президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов се срещна с Александър Вучич – президент на Сърбия в неговия офис на 29 март в навечерието на световното първенство по крос кънтри в Белград.

Заедно с Карамаринов на срещата бяха президенът на Световната атлетика сър Себастиян Коу, президентът на Сръбската атлетическа федерация Веселин Йевросимович и генералният секретар Слободан Бранкович.

За мен беше удоволствие да срещна г-н Вучич отново.“ – сподели след срещата Карамаринов.“ – „От името на Европейската атлетика искам да благодаря за подкрепата на Сърбия, която нашия спорт среща тук, както и за ентусиазма и професинализма, с който сръбската държава домакинства нашите континентални шампионати. Белград остава единственият грда в света, който е провеждал европейско в зала след което световно, като и европейско първенство по крос кънтри последвано от световно. Ние от Европейската атлетика вярваме, че организацията на европейско първенство последвана от такова на глобално първенство говори за споделяне на опита и знанието от организацията на по-високо ниво.“

Белград бе домакин на европейско първенство по крос кънтри през 2013-а, на европейско първенство в зала през 2017-а и на световен шампионат в зала през 2022-а.

Добромир Карамаринов (вдясно) и Александър Вучич наблюдават световното първенство на открито на 20 август 2023-а в Будапеща, Унгария. Сърбия има амбиции да приеме най-големия атлетически форум или еврошампионат след няколко години.

Ние ще имаме още инвестиции в атлетиката в бъдеще. Благодаря за положителното отношение и уважението към нашата страна.“ – се обърна Вучич към Карамаринов. – „Искам да съобще, че започваме строеж на атлетически стадион в края на тази година, а той се планира да бъде готов през 2027-а. Искаме да кандидатстваме за европейско или световно първенство на открито.“

Белград е бил домакин на европейско първенство през 1962-а година, когато е столица на съюзната държава Югославия.

Знам, че сръбското правителство и местната атлетическа федерация имат големи амбиции за нашия спорт и се надявам да ги реализират в близко бъдеще.“ – допълни Карамаринов.

Share Button