RUN BULGARIA: Трета победа за Исмаил Сенанджи и Маринела Нинева в „Ямбол рън“

Четвъртото издание на „Ямбол рън“, част от веригата „Рън България“ се прповеде на 24 март 2024-а по традиционното трасе 7.5 км в лесо-парк „Боровец“ в Ямбол.

Стартът на надпреварата беше даден от кмета на община Ямбол Валентин Ревански, който поздрави бегачите и им пожела успех.

Исмаил Сенанджи (Уганда – Евър Варна) спечели убедително с време 24:00 и изпревари световния шампион за ветерани по планинско бягане и бивш национален състезател Шабан Мустафа – 25:09. Третото място при мъжете зае Станислав Рашков (Етър Академик – Велико Търново) – 25:47. Това бе трета победа за Исмаил след 2021-а и 2023-а.

При жените Маринела Нинева (Локомотив – Дряново) надбяга всички с 27:58, а 16-годишната й съотборничка Памела Ени бе втора с 28:49. Билсерин Сюлейман (Златен шпайк) е трета с 29:33.

В щафетните бягания на 4х2.5км Нинева добави втора титла от състезанието в квартет с Николай Николов, Памела Ени и Станислав Рашков в отбор „Локомотив-Етър“ и време на 10 км 34:07. „Златен шпайк“ (Шабан Мустафа-Маринела Цекова-Илия Куцаров-Билсерин Сюлейман) е втория тийм с 35:18, а „Шишарките“ в състав Исамил Сенанджи-Кремена Ковачева-Валентин Вълканов-Анастасия Пейчева са трети с 26:56.

Атракция за местната публика бе участието на заместник-кмета на община Ямбол – известния гимнастик Енчо Керязов, който бяга първи пост в отбора на „Дракона на Тунджа“.

Нагрданият фонд на състезанието бе 3500 лв благодарение на община Ямбол, а партньорите на „Рън България“ SPORT DEPOT наградиха първите трима с ваучери по 100 лв и фланелки „Найки“.

Друг основен партньор на веригата „Стинг“ и „Биофар“ се погрижиха за възстановяването на атлетите с тонизиращи напитки.

Снимки: Павел Данев

Share Button