Три световни шампионки на овчарски скок ще се състезават за „диамантена“ слава в Доха

Трите актуални световни шампионки в овчарския скок са потвърдили участие на „Диамантената лига“ в Доха, Катар на 10 май.

Кати Мун (САЩ), Нина Кенеди (Австралия) и Моли Кодъри (Великобритания) ще покажат в каква форма са в началото на сезона.

Мун и Кенеди споделиха златния медал на световния шампионат в Будапеща 2023 и с това взеха наградата за „Честна игра“ на Световната атлетика, след като имаха равен резултат от 4.90 в унгарската столица.

Кодъри стана пета в Будапеща, но спечели световната титла в зала в началото на март в Глазгоу с 4.80 и записа 4.86 през сезона.

Мун, която е олимпийска шампионка и победителка в „Диамантената лига“ 2023, зае трето място в Глазгоу с 4.75.

Към триото световни шампионки в Доха ще се присъедини и европейската шампионка Вилма Мурто (Финландия) с личен рекорд 4.85 и двукратната световна шампионка в зала Санди Морис (САЩ) – личен рекорд 5.00.

Една от звездите в Доха ще бъде и двукратния световен шампион и олимпийски от Токио 2020 на 3000 м стипълчейз Софиан Ел Бакали (Мароко), който ще бяга 3000 м гладко бягане.

Олимпийският и световен шампиони рекордьор в овчарския скок Арманд „Мондо“ Дуплантис (Швеция) ще започне кампанията си на открито с „диамантените“ турнири в Китай в Ксиамен на 20 април и Суджоу на 27 април.

Share Button