Българската атлетика ще има бази в Кирково и Джебел

Президентът на БФЛА Иван Колев реализира две работни срещи в Кирково и Джебел, като основната му цел е възстановяване на атлетическите бази и традициите на олимпийски спорт №1.

Районът на Кърджали в Източните Родопи има традиции в леката атлетика, но в последните десетилетия няма активна атлетическа дейност в този така красив български край.

В последните две години (2022-а и 2023-а) се организира мащабен детски турнир в село Бенковски, община Кирково и интересът към атлетиката бе върнат в региона.

 В Кирково Колев имаше среща с кмета на общината Шинаси Сюлейманов, а там в ход е проект за реновация на атлетическата база на стадиона.

В Джебел президента на БФЛА обсъди съвместни дейности със зам. кмета Ергин Хюсеин.

Подкрепа за проектите и допълнителна тежест за сериозни намерения за връщане на леката атлетика в двете общини гарантира и Фатих Чинтимар, президент на турската атлетическа федерация, който също присъства на срещите.

Турската атлетическа федерация е най-проспериращата в АБАФ като често се организира световни и европейски първенства, а част от треньорския екип на националния отбор е от треньори живяли и завършили в България.

Иван Колев и Фатих Чинтимар имаха среща и с кмета на община Кърджали (областния град) – Ерол Мюмюн.

Share Button