Моли Кодъри с нов най-добър резултат в света за сезона в овчарския скок

Британката Моли Кодъри постави нов най-добър резултат в света за сезона в овчарския скок при жените, след като спечели надпреварата в Руан (Франция) с личен рекорд от 4.86 м на 24 февруари. Тя се справи с тази височина от първи опит.

Сребърната медалистка от Игрите на Британската общност откри надпреварата с 4.53 м, които преодоля от първи опит. След това тя имаше нужда от три възможности на 4.63 м, за да успее да продължи напред. Британката обаче намери своя ритъм и на 4.73 м отново се справи от първия си опит. След една грешка на 4.80 м тя преодоля 4.86 м от първия път и записа най-доброто постижение в своята кариера до момента.

Кодъри атакува и 4.91 м, което щеше да е нов национален рекорд на Великобритания в зала, но на този етап тази височина се оказа непосилна за нея.

Световната бронзова медалистка от Будапеща Вилма Мурто (Финландия) завърши втора, а американката Бриджит Уилямс трета, като и двете се справиха с по 4.80 м.

При мъжете в Руан победата заслужи двукратният световен шампион от САЩ Сам Кендрикс с 5.93 м, Той остави след себе си своя сънародник Крис Нилсен с 5.83 м.

sportal.bg

Снимки: Ивайло Дончев

Share Button