Радуканова с победа, Величкова с национален рекорд

Финалът на 60 м при жените на националния шампионат бе на 17 февруари в зала „Фестивална“ в София и завърши с лични и национални рекорди.

Кристен Радуканова (Атлетик София) за първи път в кариерата си бяга под 7.40 и спечели титлата със 7.38. Този резултат е и в топ 15 за всички времена в България.

В битка за второто място 16-годишната Радина Величкова (Ботев Пловдив) и Виктория Георгиева (Локомотив Русе) завършиха със 7.47, а хилядните дадоха предимство на Радина за сребърния медал.

С това постижение тя подобри собствения си национален рекорд за девойки под 18 години от 2023-а.

След четири годишно отсъствие от състезания Мила Димитрова (Енерджи Пловдив) се завърна на пистата с личен рекорд – 7.72 и четвърто място. Само на стотна зад нея също с личен рекорд от 7.73 финишира Елизавета Шевченко (Атлетик София), а шестото място на финала бе за Йоана Цончева (Атлетик София) – 7.79. В надпреварата на петобой при жените Ива Александрова (ЦСКА) успя да задържи преднината си пред Вивиан Кръстева (Рилски атлет Самоков) и взе титлата с 3626 точки срещу 3589 т. Марта Бахарова (Свети Георги София) е бронзова медалистка с 3118 т. Най-качественият резултат в надпреварата не 8.69 на 60 м с препятствия на Александрова.

Снимки: Антон Узунов

Share Button