Балкански шампионат за мъже и жени в зала: Българският отбор

Най-силните български атлети ще участват на балканския шампионат за мъже и жени в зала, който ще се проведе в Истанбул, Турция на 10 февруари.

Трикратната ностителка на приза „Атле на България“ и вицешампионка от олимппийските игри в Рио 2016 Мирела Демирева продължава към третите си олимпийски игри в скока на височина с участие в Истанбул. Атлет номер едно на България за 2015-а и 2020-а Габриела Петрова се завърна в отлична форма в сектора за троен скок и ще атакува балканската титла и олимпийски норматив.

Атлет и Атлетка на България за 2023-а Божидар Саръбоюков и Пламена Миткова ще се състезават в скока на дължина. Европейският шампион на троен скок за юноши под 18 години Лъчезар Вълчев също е в отбора на България

Сред селекцията на България е и най-силния бегач за 2023-а Иво Балабанов, най-силният ни хърделист Станислав Станков и медалиста от европейскот първенство за юноши в тройния скок Димитър Ташев.

Очакват се и десетки български фенове на атлетиката в зала „Атакьой арена“, които да подкрепят българските атлети на 10 февруари.

Ето и състава на България:

Мъже:

60 м: Георги Христов

400 м: Тодор Тодоров

800 м: Мартин Балабанов

3000 м: Иво Балабанов

60 м с препятствия: Станислав Станков, Александър Евтимов

Скок дължина: Божидар Саръбоюков

Троен скок: Лъчезар Вълчев, Димитър Ташев

Жени:

60 м: Кристен Радуканова

400 м: Андреа Савова

800 м: Лиляна Георгиева

Скок височина: Мирела Демирева

Скок дължина: Пламена Миткова, Галина Николова

Троен скок: Габриела Петрова, Димана Йорданова

Share Button