Саръбоюкова с второ постижение в света при девойките в скока на височина

Ирен Саръбоюкова (Хеброс Харманли) постигна втори резултат в света при девойките под 20 години по време на националния шампионат в зала „Фестивална“ на 21 януари.

Саръбоюкова преодоля 1.85 от трети опит, а след това пробва и два пъти неуспешно на 1.88. Ирен започна на 1.64 и без проблем преодоля и 1.70-1.74 и 1.77. Атлетката от Харманли прескочи 1.80 от втори опит и с това покри норматива за световното първенство за девойки в Лима, Перу, което е в края на август.

Втора и трета в това състезания бяха съответно Натали Костова (Виктория – Варна) и Наталия Захариева (Спартак – Плевен) с 1.72. Костова не направи нито един фаул до височина 1.74, а Захариева сгреши на по-малките височини. Двете са във възраст девойки под 18 години и резултат 1.74 би им дал право за участие в европейското първенство за тази възраст.

Адреан Димитров

При юношите Адреан Димитров (Михаил Желев – Сливен) е шампион в тази дисциплина с 1.97.

На второ място имаше трима състезатели с резултат 1.80 – Илия Илиев (Спартак Плевен), Кристиан Цанев и Владислав Стефанов от „Спартак“ – Плевен.

Братът на шампионката Ирен – Божидар Саръбоюков, който е Атлет номер 1 на България, пробва новата си техника на скок дължина и записа един успешен опит с резултат 7.77.

Снимка: Десислава Комарова

Share Button