Атлетическият „Академик“ празнува 75 години от създаването си

Първото състезание от спортния календар на Българска федерация лека атлетика бе турнир „Академик“ в зала „Фестивална“ в София на 13 януари.

„Академик“ празнува 75-годишен юбилей, който бе честван по време на турнира и уважен от президента на Европейската атлетика Добромир Карамаринов и президента на Българска федерация лека атлетика Иван Колев.

На официалното представяне бяха поканени имена като двукратната европейска шампионка на 60 м в зала – Софка Попова, европейския шампионна в зала инационален рекордьор на 400 м – Илия Дживондов, бившия национален рекордьор на високите препятствия и президент на БФЛА от 1995-1996 – Пламен Кръстев, една от най-силните ни атлетки в бяганията на дълги разстояния – Милка Михайлова, един от най-бързите на 400 м в България – Цветослав Станкулов, младата ни надежда в спринта Веселин Живков, легендарните треньори и преподаватели Иван Бозов, Димитър Димитров и Александър Ченгер, проф. Даниела Дашева – зам. министър на младежта и спорта, проф. Апостол Славчев – бивш шеф на съдиите в България, един от спонсорите на национални състезатели, спортни събития и спортни институции – бившия атлет в скока на височина Красимир Дачев и др.

Организаторът на турнир „Академик“ инж. Христо Стоянов получи плакет от Европейската атлетика, а след това гостите можеха да разговарят на коктейла организиран от „Академик“.

За най-силните резултати на турнира четете тук, за силните бягания и призовете на името на Мануш Димитров тук, а за спринтовете на 400 м тук

Снимки: Антон Узунов

Share Button