Награди за Деян Димитров и Мария Караиванова на „Атлет и Атлетка на България“

Церемонията „Атлет и Атлетка на България за 2023 година“ се състоя на 11 януари в хотел „Метрополитен“ в София.

Наред с Божидар Саръбоюков и Пламена Миткова, които бяха наградени като най-силните български атлети, имаше и още награждавания.

Няколко треньори и млади атлетически таланти бяха представени на присъстващите, а най-малките от тях бяха 13-годишните победители в деветото издание на веригата „А1 атлетика за младежи“ – Деян Димитров (Пауталия – Кюстендил) и Мария Караиванова (Пендарева – Казанлък).

Награда за Димитров връчи кмета на община Кюстендил Огнян Атанасов, а наградата на Караиванова даде президента на БФЛА Иван Колев.

Мария Караиванова получава наградата си от Иван Колев – президент на БФЛА

Треньорът на Димитров – бившия национален състезател на 400 м с препятствия Огнян Огнянов също бе отличен на церемонията.

Огнян Атанасов и Иван Колев обявиха, че се работи по обновяването на атлетическата база на стадион „Осогово“ в Кюстендил. В града се проведе и два пъти балкански шампионат по маратон през 2020-а и 2022-а, международния маратон „Кюстендил“ през 2020-а, 2021-а и 2022-а г., както и три спортни лагера в същите години по програмата „Да открием 100 таланта за атлетиката в България“ със стотици деца от цялата страна.

Президентът на БФЛА Иван Колев с треньора от „Пауталия“ – Кюстендил – Огнян Огнянов

В Казанлък пък Мария Караиванова се готви при една от най-силните български спринтьорки за всички времена – Петя Пендарева. Караиванова вече е една от най-бързите девойки, а пред медиите заяви, че спринтът е в кръвта й.

Share Button