БФЛА награди най-добрите атлети за 2023 година

Българската федерация по лека атлетика и списание „Атлетика“ с подкрепата на А1 проведоха днес традиционната церемония „Атлет на годината“.

Специални гости на събитието бяха Добромир Карамаринов, президент на Европейската атлетика, Даниела Дашева, зам.-министър на младежта и спорта, Огнян Атанасов, кмет на Община Кюстендил и Илияна Захариева, Директор „Корпоративни комуникации“ на А1.

Президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов връчва плакет на Антон Бонов по случай 25 години списание „Атлетика“

Церемонията започна с приветствие от президента на Европейската атлетика. В него Карамаринов поздрави всички състезатели, треньори, ММС, партньори и журналисти. Президентът на ЕА разказа и малко от историята на списание „Атлетика“ и благодари на екипа, който го е направил и най-вече неговият главен редактор Антон Бонов, който през тези 25 години не спря да работи и да дава най-доброто на феновете на леката атлетика. Карамаринов награди Антон Бонов с плакет от Европейската атлетика за приноса му в популяризирането на олимпийски спорт №1. Главният редактор на списанието направи ретроспекция на създаването на сп. „Атлетика“ и трудностите през които е минало в тези 25 години.

Президентът на Българската федерация по лека атлетика Иван Колев се обърна с топли думи към гостите и състезателите.

Днес е световният ден на думата Благодаря. Искам да благодаря на г-жа Даниела Дашева, че ни уважи и за огромната подкрепата, която Министерството на спорта ни оказва. Надявам се да реализираме съвместно всичките си проекти. Благодаря на г-н Карамаринов за всичко което прави за леката атлетика не само в Европа, а и за помощта която продължава да оказва и на нашата федерация. Благодаря на кмета и председателя на общинския съвет на Кюстендил, че са тук с нас и ще работим за в бъдеще. Благодаря на целия екип на федерацията, за неуморната работа, която вършат за любимия ни спорт. Благодаря на всички треньори и състезатели за това което дават за спорта и че работят, за да сбъднат мечтите си. Благодаря на медиите, че отразяват това което правим, защото без тях никой няма да разбере какво правим. Благодаря на всички наши партньори за всичките години в които подкрепят федерацията по лека атлетика. Специално благодаря на А1 с които имаме по-специални отношения и реализираме популярната верига „А1 атлетика за младежи“, която запали много деца по нашия спорт, и ни подкрепят вече 10 години“.

Иван Колев представи и логото на БФЛА по случай 100-годишния юбилей, който федерацията чества през 2024 г. Той награди с плакет Илияна Захариева за дългогодишната подкрепа, която А1 оказва на БФЛА.

Пламена Миткова и Божидар Саръбоюков с призовете от списание „Атлетика“

Тази година партньорството ни с федерацията навършва 10 години, а също така ще честваме и 10 години „А1 атлетика за младежи“. Професионалният ми път винаги е бил свързан с леката атлетика. Ние много си обичаме проекта „А1 атлетика за младежи“ и продължаваме напред. За тези 9 години през проекта ни с БФЛА са минали близо 25 000 деца. Впечатляващ за нас е и факта, че много от преминалите през проекта деца стават елитни атлети и печелят медали от големите първенства в Европа и са част от националния отбор. За нас това са бъдещите големи спортисти на България. Това ни прави много горди и ще продължим подкрепата си за федерацията“, заяви в речта си Илияна Захариева.

Президентът на БФЛА Иван Колев награди най-добрите млади атлетиИрен Саръбоюкова, Радина Величкова и Лъчезар Вълчев
Треньорите Огнян Огнянов и Красен Цонев (в средата) бяха отличени на церемонията

Иван Колев награди Пламена Миткова за най-добра при жените в България. Тя получи и подаръци от А1, FIbank и Сайн.

Заместник-министърът на младежта и спорта Даниела Дашева награди Божидар Саръбоюков с приза за №1 при мъжете. „За мен леката атлетика е Царицата на спортовете и ако трябва да подкрепяме някои спортове то сред тях трябва да е леката атлетика. Освен своя социален характер тя възможност за много репрезентативни спортни постижения.“

Кметът на община Кюстендил Огнян Атанасов с победителите от веригата „А1 атлетика за младежи“ Деян Димитров (Пауталия Кюстендил и Мария Караиванова (Пендарева – Казанлък)

Талантът бе изненадан приятно и от А1, Fibank, и Сайн. Президентът на БФЛА награди и треньорите на двамата таланти Ивайло Русенов и Димитър Карамфилов. Медалистите ни от големите първенства за юноши и девойки през 2023 година – Лъчезар Вълчев, Радина Величкова и Ирен Саръбоюкова също получиха от Иван Колев награди от А1 и Fibank, както и треньорите им Красен Цонев и Огнян Огнянов.

 Отличия получиха и победителите в последното издание на „А1 атлетика за младежи“ – Деян Димитров и Мария Караиванова. На финала на церемонията всички призьори си направиха обща снимка, а след това бе разрязана и тортата за 25-ия рожден ден на сп. „Атлетика“.

Тортата за 25-години списание „Атлетика“

Снимки: Антон Узунов

Share Button