Модна фиеста на „Атлет и Атлетка на света“

Световната атлетика обяви за първи път по трима атлети при мъжете и жените начело на класацията за „Атлет и Атлетка на света“ на 11 декември 2023-а.

Подробности прочетете тук

Традиционно най-добрите атлети бяха поканени в централата на Световната атлетика в Монако, а наградените изумиха с невероятни тоалети в тържествената вечер.

Най-шармантните тоалети бяха на новият цар на спринта американецът Ноа Лайлс и кенийската бегачка, която подобри няколко световни рекорда през 2023-а – Фейт Кипйегон.

Новият световен рекордьор на маратон Келвин Киптум (Кения) и властелинът на овчарския скок шведът живеещ в САЩ Арманд „Мондо“ Дуплантис бяха заложили на по традиционни костюми, но и тримата топ атлети на 2023-а всички бяха с папионки.

Трима топ атлети на света се събраха в Монако на 11 декември
Фейт Кипйегон с наградата за най-добра атлетка на пистата

Изгряващите звезди на Световната атлетика също са от Кения – Емануил Ванионии и Фейт Черотич.

Емануил бе с по-обикновен костюм с вратовръзка, а младата Фейт със симпатична рокля.

Същия ден в Монако атлетите дадоха интервюта облечени по-обикновено от спонсорите си – Лайлс с лайфстайл дрехи от „Адидас“, а Кипйегон с подобни от „Найки“.

Световната шампионка и рекордьорка на троен скок Юлимар Рохас не успя да дойде от родната Венецуела, но не пропусна да качи снимки по бански и червен тоалет в социалните мрежи.

Световната рекордьорка на маратон Тигист Асефа също не беше в Монако, но вече е едно от водещите рекламни лица на „Адидас“.

Тигист Асефа триумфира в Берлин с нов световен рекорд в маратона и веднага стана едно от рекламните лица на Адидас
Share Button