Балканският шампионат за мъже и жени в зала ще бъде в Истанбул

Балканската атлетика обяви, че на 10 февруари в Истанбул, Турция ще се проведе балканския шампионат за мъже и жени в зала „Атакьой арена“.

Съоръжението, което целогодишно се използва и управлява от Турската атлетическа федерация, е било домакин на десетки балкански първенства в зала, световно първенство през 2012-а и европейско първенство през 2023-а.

Балканската атлетика обяви спортния си календар през ноември като балканския шампионат за мъже и жени в зала на 10 февруари, балканския шампионат за юноши и девойки под 20 години на 3-4 август и балканското по крос кънтри на 9 ноември нямаха домакини.

Сега юношеското балканско първенство и това по крос кънтри все още търсят своя домакин.

Турция приема най-много от състезанията на Балканската атлетика с домакинство на:

  • Балкански шампионат за мъже и жени в зала в Истанбул на 10 февруари
  • Балкански шампионат за мъже и жени на открито в Измир на 25-26 май
  • Балкански шампионат по спортно ходене в Анталия на 9 март

Турската атлетическа федерация и Световната атлетика ще бъдат домакин на Световното отборно първенство по спортно ходене в Анталия на 21 април, а с Европейската атлетика Турция ще организира и европейско първенство по крос кънтри на 8 декември.

Сърбия ще приеме първенства на Балканската атлетика за юноши и девойки под 20 години в зала на 4 февруари и по маратон на 28 април отново в Белград. Сръбската столица ще бъде и домакин на световно първенство по крос кънтри на 30 март.

Словения приема балкански шампионат за юноши и девойки под 18 години на 6 юли в Марибор, а Черна гора по полумаратон в Никшич на 14 април.

Share Button