Габриела Петрова се готви за завръщане към състезания през 2024-а

Спортист номер едно на България за 2015-а Габриела Петрова се готви усилено за олимпийските игри в Париж 2024.

Петрова, която стана европейска шампионка на троен скок за девойки под 23 години преди десетилетие, пусна клип в социалната мрежа „Фейсбук“, където тренира в базата „Глория спорт арена“ в Анталия, Турция.

Под клипа атлетката е написала: „Най-доброто място! Нямам търпение да се завърна.

Петрова не успя да участва в състезания през 2023-а поради здравослвни проблеми. През 2021-а и 2022-а възпитаничката на треньора Атанас Запрянов се състезава на общо осем състезания (по четири всяка година), като едно от тях беше олимпийските игри в Токио. През 2020-а пък Петрова бе избрана за втори път за „Атлет на България“.

Петрова с легендарния Карл Люис в Пазарджик през 2023-а

Най-големите успехи на 31-годишната атлетка от Харманли бяха през 2015-а, когато тя спечели сребърен медал на европейското първенство в зала в Прага, Чехия и се класира на 4-о място на световното първенство в Пекин, Китай.

Петрова се състезава от клуб „Локомотив“ – Пловдив, където е съотборничка на световната шампионка на скок дължина за девойки Пламена Миткова и бронзовия медалист от европейското първенство за юноши под 18 години Васил Русенов.

Вицешампионката на скок височина от олимпийските игри в Рио 2016 Мирела Демирева също пропусна състезателната 2023-а, но също се готви за третите си олимпийски игри в Париж 2024.

Share Button