Три месеца до световното по крос кънтри в Белград

100 дни преди световното първенство по крос кънтри представиха логото  на състезанието

Световната атлетика и Сръбката атлетическа федерация дадоха пресконференция на 21 декември в столицата на Сърбия – Белгард. Пресконференцията бе посветена на 100 дни до престоящото световно първенство по крос кънтри, което ще бъде в Белград на 30 март 2024-а година.

На пресконференцията бе представено лого на състезанието, което символизира сливането на реките Сава и Дунав в сърцето на Белград.

Самото състезание ще се проведе в Парка на приятелството, което е точно на мястото, където се срещат двете реки.

Митко Ценов спечели сребърен медал на европейското първенство по крос кънтри в Белград 2013-а при младежите под 23 години

Белград бе отличен домакин на европейско първенство по крос кънтри през 2013-а. По-късно един от най-големите градове на Балканския полуостров прие европейско първенство в зала през 2017-а и светвоно в зала през 2022-а.

Форматът на състезанието през 2024-а ще бъде в пет бягания – 10 км за мъже и жени, 8 км за юноши под 20 години, 6 кмк за девойки под 20 години и смесена щафета.

Родните фенове на бягането вече са в готовност за посещение на това събитие и се очаква над 100 българи да подкрепят нашите участници на този форум.

Share Button