„Берое“ обяви най-добрите си атлети за 2023-а

Клубът по лека атлетика „Берое“ – Стара Загора организира коледно тържество на 20 декември, на което бяха обявени най-заслужите атлети на клуба.

Атлет номер 2 на България за 2023-а Тихомир Иванов е номер едно в клуба, а негова подгласничка е националната състезателка в бяганията на средни и дълги разстояния Девора Аврамова.

През 2023-а Иванов участва в скока на височина в най-престижните атлетически състезания – световното първенство на открито в Будапеща, Унгария и европейско първенство в зала в Истанбул, Турция. Той спечели националните титли, победа на европейското отборно първенство и сребърен медал на Балканския шампионат.

Ето и десетката на клуба:

Десетте спортисти на СКЛА Берое за 2023 г.

Тихомир Иванов – Георги Помашки (треньор)

Девора Аврамова – Иван Попов

Кристиян Иванов – Иван Попов

Мартин Драганов – София Събева

Стилиан Александров – Иван Попов

Алис Илиева – Иван Попов

Зара Илиева – Иван Попов

Павел Петров – Иван Попов

Александър Тодоров – Катерина Георгиева

Лъчезар Янков – София Събева

На коледното тържество „Берое“се включи и в благотворителната кауза „11 крачки преди скока“, която беше започната от Тихомир Иванов.

От клуба поставиха кутия за дарения, където родители, атлети и служители събираха средства за Симона Цветанова, която се бори с множествена склероза. Още в началото на декември Иванов обяви, че всеки ден този месец ще опитва да прави по 11 000 крачки, като за всеки хиляда ще дарява по 11 лева. Символиката идва от 11-те крачки, които Тихомир  прави преди всеки свой скок. До момента той е направил над 150 000 крачки, а сумата, която дарява, наближава 2000 лева.

Много съм щастлив да съм у дома. Почувствах се горд, защото всички, които са част от „Берое“, се включиха и подкрепиха каузата. Имах удоволствието да разкажа накратко пред децата за това защо го правя„, каза Иванов.

Share Button