RUN BULGARIA 2024: Календар на състезания от седмия сезон на веригата

Веригата RUN BULGARIA ще реализира седмия си сезон със състезания по бягания отворени за всички желаещи.

Седмият сезон на RUN BULGARIA се провежда заедно със 100 годишния юбилей на българската лека атлетика и всички участници във веригата ще получат специални изненади и подаръци във връзка с тази годишнина.

Традиционно във всяко състезание ще има награден фонд за най-бързите бегачи сред мъжете и жените, като в досегашните шест сезона организаторите на RUN BULGARIA са раздали над 270 000 лв в наградни фондове.

Студентски град рън е най-старото състезание от веригата основано през 2017-а и през следващата година ще организира осмото си издание, но за първи път през пролетта на 2 май в Национална спортна академия „Васил Левски“.

Традиционните Луковит рън, Дупница рън, Бистрица рън и Ямбол рън вече имат три и повече издания и ще бъдат също през пролетта. Шестото издание на Поморие рън ще бъде за първи път през септември.

С всяко следващо издание Видин рън набира скорост и третото бягане до река Дунав е планирано за 14 април.

Едно от летните състезания на веригата е Вършец рън, който през 2023-а бе направи своя дебют и бе едно от най-силните събития от RUN BULGARIA. През 2024-а единственият курорт в северозапада приема състезанието на 14 юли. В края на лятото на 8 септември за четвърти път Хисаря рън ще събере бегачите в един от най-известните български спа центрове.

Ново състезание от веригата ще бъде Созопол рън на 20 април с трасе в един от най-красивите български морски градове.

Веригата завършва с две страхотни състезания – Нови пазар рън на 22 септември и Дряново рън на 18 октомври.

Във всички издания на RUN BULGARIA за 2024-а са предвидени занимания по Детска атлетика, къси дистанции за деца, родители и начинаещи бегачи, а в част от веригата ще има щафетни бягания (Ямбол, Видин, Студентски град).

В досегашните си издания движението RUN BULGARIA подкрепена от Българска федерация лека атлетика и SPORT DEPOT е рекордьор по география на състезания във всички краища на България. Освен 12 дестинации, който имат на разположени любители и професионалисти в бягането през годините стартове от веригата са се провеждали в още над 10 места като Сунгурларе, Пазарджик, Кюстендил, Габрово, Шабла, Перник, Бяла (Варна), Цариброд (Сърбия), Долна баня, Осиковица и Шипка.

Регистрацията за седмия сезон на RUN BULGARIA ще бъде отворена в началото на януари 2024-а на www.runbulgaria.org

Ето и състезанията от веригата за 2024-а:

17 март (неделя) – Луковит рън

24 март (неделя) – Ямбол рън

7 април (неделя) – Дупница рън

14 април (неделя) – Видин рън

20 април (събота) – Созопол рън

2 май (четвъртък) – Студентски град рън

24 май (петък) – Бистрица рън

14 юли (неделя) – Вършец рън

8 септември (неделя) – Хисаря рън

15 септември (неделя) – Поморие рън

22 септември (неделя) – Нови Пазар рън

18 октомври (петък) – Дряново рън

Share Button