Лъчезар Вълчев – големият шампион направи благотворителен жест

Бронзовият медалист на троен скок от еврошампионата за юноши и девойки под 20 години от Йерусалим 2023 Лъчезар Вълчев направи невероятен жест на благотворителна вечер в Разград на 4 декември.

Управителният съвет на федерацията на жените организира благотворителен бал, който събира средства за каузи сред младите хора. От организацията решиха тази година събраните средства да бъдат разпределени между 18-годишният Мартин Христов, който се нуждае от лечение и връстникът му Лъчезар Вълчев – един от най-талантливите български атлети.

След като получи плик със 700 лв Вълчев веднага го връчи на бабата на болното момче като се обоснова, че Мартин има нужда от тези пари повече от него.

Междувременно Вълчев се подготвя за сезон 2024-а, където основните му цели са световното първенство за юноши и девойки под 20 години в Лима, Перу и европейския шампионат за мъже и жени в Рим, Италия. Лъчезар бе избран и за „Атлет номер 3 на България“ в традиционната анкета на списание „Атлетика“.

Вълчев вече направи няколко спортни лагера през есента, а през новата година първите му състезания ще бъдат в зала „Фестивална“ през януари.

Share Button