Силвена Тодорова оглави съдийската комисия към Българска федерация лека атлетика

Силвена Тодорова оглави съдийската комисия към Българската федерация лека атлетика (БФЛА). Решението е на Управителния съвет на федерацията от 4 декември 2023 г.

Силвена Тодорова е рефер на лекоатлетически състезания от 2015 г. като за това време се утвърждава като един от най-активните сред съдиите. Тя е бивш състезател, печелила е националната титла по спортно ходене за девойки под 20 години, както и други медали от националните шампионати. Участвала е и в първенства на България в дисциплините многобой и полумаратон за клуба си „Атлет“- Карнобат.

Силвена Тодорова е инженер-дизайнер на спортни съоръжения и екипировки, а освен това има следипломна квалификация като треньор по лека атлетика от НСА „Васил Левски“.

В съдийската си практика Силвена Тодорова участва в най-широкия спектър на атлетически състезания в страната: от национални шампионати на стадион и извън него (спортно ходене, полумаратон, маратон, крос кънтри и планинско бягане) до турнири в спортния календар на БФЛА, шосейни пробези, програми за развитието и популяризирането на атлетиката в България като „Детска атлетика“, „Младежка атлетика“ и движението „Рън България“. Опитът й се допълва от ангажиментите за Асоциацията за студентски спорт като мениджър на националните Универсиади. Неотдавна Силвена Тодорова участва в конференцията по бягания на Световната атлетика по време на първото световно първенство по шосейни бягания в Рига, Латвия.

В Изпълнителният съвет на Съдийската комисия към БФЛА влизат още двама бивши атлети – националните шампиони, а сега преподаватели в НСА доц. Петър Пеев и гл. ас. Ива Димова. Петър Пеев притежава лиценз за международен съдия по спортно ходене към Световната атлетика. Ива Димова е рефер с т.нар. сребърно ниво, което й дава право да съдийства на всички бегови и технически дисциплини.

Share Button