„11 крачки преди скока“: Атлетът Тихомир Иванов започна благотворителна инициатива

Атлет номер 1 на България за 2017-а Тихомир Иванов постави началото на благотворителна инициатива, която озаглави „11 крачки преди скока“.

Атлетът обяви, че ще опита да прави по 11 000 крачки всеки ден през декември, като на всеки хиляда ще дарява по 11 лева.

Средствата ще бъдат насочени за лечението на Симона Цветанова от Плевен. Младата жена е с множествена склероза и минава през роботизирана рехабилитация с локомат, като целта е да укрепне и да може да се движи самостоятелно.

Познавам Симона отдавна и наскоро съдбата ме срещна с нея. Избрах да я подкрепя, защото съм впечатлен от желанието ѝ да преодолее изпитанието, пред което е изправена„, каза Иванов.

Видео вижте тук: https://www.facebook.com/reel/759836539307995

От там идва и символиката с 11-те крачки, които аз правя преди всеки свой скок в леката атлетика. Всеки човек има своите 11 крачки и всеки има своите цели, към които се засилва и скача. Искрено се надявам, че през декември много хора ще ме последват и ще започнат да се движат, да правят хиляди крачки всеки ден и да даряват – кой колкото може„, добави атлетът.

В профилите си в социалните мрежи той показа и начините за дарение за каузата на Симона Цветанова.

Share Button