Българска федерация лека атлетика получи признание от Балканската атлетика

Балканската атлетическа гала, която се организира от Асоциацията на Балканските атлетически федерации (АБАФ), се състоя в Истанбул, Турция на 28 ноември.

Българска федерация лека атлетика бе отличена за приноса й към АБАФ с отличната организация на балканския шампионат по крос кънтри, който се състоя в Пирдоп на 11 ноември.

Наградата бе връчена от президента на АБАФ Слободан Бранкович на президента на БФЛА Иван Колев. Всички представители на атлетически федерации на галата получиха и плакети от турската атлетическа федерация, която празнува 100 години от създаването си през 2023-а.

Президентът на БФЛА Иван Колев с две от наградите за българската атлетическа федерация в Истанбул

Божидар Саръбоюков пък бе обявен за „Изгряваща звезда на АБАФ за 2023-а“ след силните му изяви сред юношите и мъжете на скок дължина и троен скок.

Българска федерация лека атлетика ще бъде домакин на Балканската атлетическа гала през 2024-а, когато БФЛА ще празнува 100 години.

Галата ще бъде в столицата на България – София, а страната ни е била домакин първото издание на това традиционно събитие през 2011-а в Правец и още един път през 2017-а г. в Стара Загора.

Share Button