Димчо Ников с изненада за 50 години треньорска дейност

Изненада по случай за 50-години треньоска дейност организираха бивши и настоящи състезатели на известния атлетически треньор от ЦСКА Димчо Ников на 25 ноември (събота).

Десетки негови възпитаници от няколко поколения се събраха в заведение в София без да го препредят. При влизането си в заведението Ников бе изненадан с аплодисменти, с което той с насълзени очи отвърна „Трогнат съм.“

Сред на събралите се атлети бяха националният рекордьор на 60 м и 110 м с препятствия Живко Виденов, вицешампионатът на Европа на 60 м с препятствия и бивш президент на БФЛА Пламен Кръстев, бронзовата медалистка на 100 м с препятствия от европейско първенство и спортна журналистка Яна Касова, европейската шампионка на 100 м с препятствия за девойки Гергана Стоянова и още много шампиони и национални състезатели в спринта, препятствията и многобоя.

Димчо е известен с това, че всяка сутрин е първия треньор, който се появява на националния стадион „Васил Левски“ или в зала „Фестивална“ още преди 8:00 часа.

В момента той е активен треньор и президент на атлетически клуб „ЦСКА“ и наставява много спортисти от тениса и футболав кондиционна насоченост.

Яна Касова сподели в социалната мрежа Фейсбук следния текст:

Димо Ников, пообиколихме свят заедно, печелихме титли 🙂 И продължаваш да ковеш шампиони! Продължавай със същия неуморен дух!

Спринтьорката Юлиана Белчева написа:

Добрият ТРЕНЬОР е трудно да се намери и НЕВЪЗМОЖНО да се забрави !!! ❤️ЧЕСТИТ 50- ти Юбилей – ТРЕНЬОРСКА ДЕЙСТОСТ ,ТРЕНЕР !!!❤️

Президентът на БФЛА Иван Колев също изпрати поздравителен адрес като част от изненадата към известния атлетически спец със следния текст:

ДО ДИМЧО НИКОВ

ТРЕНЬОР ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА И ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СКЛА ЦСКА

Уважаеми г-н Ников,

Приемете най-сърдечните ни поздравления по случай 50 години от началото на Вашата треньорска дейност в леката атлетика.

През този половин век Вие възпитахте, изградихте и тренирахте стотици висококласни атлети – най-вече в спринтовите и препятствените дисциплини.

Неоцененима е Вашата треньорска работа и в националния отбор на България, където вече половин век Ваши възпитаници многократно са прославяли родината на състезания от най-висок ранг.

Радваме се, че Вие продължавате активно да работите с млади атлети и да предавате богатия си опит.

В тази връзка искам да ви пожелая най-вече здраве и още много успехи в любимия ни спорт.

С уважение,

Иван Колев

Президент на Българска федерация лека атлетика

Share Button