Ивет Лалова с първи майсторски клас в София

Най-бързата българка Ивет Лалова-Колио проведе своя първи майсторски клас в София на 25 ноември.

Мотивиращата лекция в класа бе наречена „Всички възможни победи“, а  събитието представи една от най-успешните български атлетки в малко по-различна светлина – тази на човек, който вдъхновява и мотивира през опита и битките – на пистата и в живота.

За мен този мастърклас премина като един миг“, сподели Лалова.

По думите й за спортиста най-ценното нещо е дисциплината и това, човек да върши своята работа всеки ден независимо от атмосферните условия, здравословното състояние и личната мотивация.

Това учи на много качества, които са изключително полезни и след приключване на спорта. Учи на отговорност, учи на умения, които помагат да подбереш най-добрия екип, който ти трябва във всяка отделна и различна ситуация, учи наистина на много неща. Но най-вече на дисциплина, уважение и отговорност към другите„, каза Лалова.

39-годишната атлетка, която е участвала на пет олимпийски игри, посочи, че най-трудният момент за нея е бил след контузията, при която си е счупила бедрената кост през 2005-а година и завръщането обратно към световния елит.

Тя сподели, че е винаги усмихната, защото такова й е отношението към живота. Според думите й, когато е усмихната и насочва позитивизма си към останалите хора, получава много повече от същото.

Сред богата кариера на Ивет са три олимпийски финала в спринтовете на 100 м и 200 м, три финала на 100 м и 200 м на световни първенства, европейска титла на 100 м, сребърни медали от еврошампионати на 100 м и 200 м, три победи в турнири от „Диамантената лига“, европейска титла на 200 м в зала, десетки победи в европейски отборни шампионати, балкански и национални първенства, юношески състезания от няй-висок ранг.

Личните и рекорди са впечатляващи: 100 м – 10.77, 200 м – 22.32, 60 м – 7.12.

На лекцията в София присъстваха легендарната сръбска атлетка – Ивана Шпанович-Вулета (световна и европейска шампионка на скок дължина) и президентът на БФЛА Иван Колев.

Президентът на БФЛА Иван Колев и Ивана Вулета на лекцията на Ивет

След лекцията Ивет сподели в социалните мрежи: „Благодаря на всички, с които бяхме заедно днес. За мен това беше едно ново начало и се вълнувах, както преди всеки старт. Но по-важно беше да ви разкажа това, което съм научила с цената на много труд, много болка, една цяла физическа обиколка на земното кълбо в километри и най-вече от цялото си сърце. Вярвам, че човек расте, само когато раздава щедро знанието си на другите и че всички победи са възможни. А най-голямата победа е над нас самите.“

Снимки: Фейсбук и Илиян Телкеджиев

Share Button