Зимният лекоатлетически сезон стартира с турнир за деца

Повече от 300 деца ще стартират в първото състезание за зимния лекоатлетически сезон.

Надпреварата Darko Team Baby Cup – епизод 4 ще се проведе на 26 ноември (неделя) в столичната „Асикс Арена“ (Бивша зала „Фестивална“).

Състезанието е за деца на възраст от 4 до 13 години и има амбицията да събере най-бързите деца от цяла България.

На старт са поканени всички деца – независимо дали членуват в спортен клуб, имат опит в тренировките или искат да направят първите си стъпки в атлетиката по време на турнира.

Атлетите ще бъдат разпределени в десет възрастови групи и ще премерят сили на 50 метра и 60 метра, а организаторите от школата Darko Team ще осигурят дизайнерски медали за всички завършили като знак на уважение за положените усилия.

Darko Team Baby Cup се провежда на най-големите съоръжения за лека атлетика в България. През пролетта на стадион „Васил Левски“ и през есента в „Асикс Арена“. В последното издание на турнира през април стартираха над 450 деца.

Форматът на състезанието обединява детска атлетика и истинска спринтьорска надпревара на 50 метра и 60 метра. Всички деца ще загряват заедно – това ще допринесе за по-малко стрес от самото състезание при децата и ще накара треньорите и родителите да са по-спокойни и да се насладят на турнира.

Всички участници ще получат стартови номера и медал за участие, а най-бързите във всяка възрастова група ще бъдат наградени с медали и подаръци от Darko Team.

Share Button