Елиуд Кипчоге: Бягането е ключът към щастието!

Бившият световен рекордьор в маратона Елиуд Кипчоге сподели какво иска да постигне занапред в своята атлетическа кариера.

Говорейки за Euro News, кениецът обясни, че бъдещата му амбиция е да превърне света в свят на бягане, тъй като той вярва, че бягането е ключът към щастието.

Петкратният победител в Берлинския маратон обясни, че иска да види всички да бягат, тъй като това е един от начините за обединяване на хората.

Бъдещата ми амбиция е да превърна този свят в работещ свят. Вярвам, че ако всички ние можем да бягаме в света, можем да направим този свят щастлив свят… можем да обединим света и да се наслаждаваме на това, че сме в този свят“, каза той.

Четирикратният победител в Лондонския маратон винаги е бил посланик на бягането и той открито е говорил за това в социалните си медии.

Кипчоге вярва, че бягането има начин да обедини света, да разреши различията и да сподели страстта, която обединява хората.

В една от публикациите си в своя Туитър Кипчоге каза: “Едно от любимите ми неща в бягането е, че то ни обединява всички. Това избледнява различията и споделянето на нашата страст ни сплотява.“

Страхотно е да се върна в Китай, където имам възможността да срещна толкова много фенове, които споделят същата любов към бягането. Получавам толкова много енергия от срещата с всички тези прекрасни хора, което ме изпълва с мотивация, когато започна да тренирам за следващото си състезание.“

Източник: sportal.bg

Share Button