БФЛА организира Балканската гала през 2024-а, когато е 100 годишнината на българската атлетика

Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) ще организира през ноември 2024 г конгреса на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ) и Балканската гала.

 Предложението на новия президент на БФЛА Иван Колев е тези събития да бъдат в столицата на България – София и да са част от отбелязването на 100-годишнината на Българска федерация лека атлетика. Иван Колев разговаря по темата със Слободан Бранкович, президент на АБАФ и Предраг Момирович, генерален секретар на Балканската атлетика във Вилнюс по време на конвента на Европейската атлетика. 

Предложението на президента на БФЛА бе прието от ръководството на АБАФ, като остава то да бъде окончателно потвърдено на 28 ноември на Балканската гала в Истанбул. В най-скоро време ще бъде обявен и спортния календар на Балканската атлетика. Всички събития организирани от Българска федерация лека атлетика през 2024-а г. ще се провеждат под мотото „100 години БФЛА“, за което е подготвено и специално лого. 

Във Вилнюс по време на Галата на Европейската атлетика бяха обявени Атлет и Атлетка на Стария континент за 2023, които бяха наградени лично от президента на Европейската атлетика – Добромир Карамаринов.

На снимката: Иван Колев разговаря във Вилнюс със Слободан Бранкович, президент на АБАФ и Предраг Момирович, генсек на Балканската атлетика 

Share Button