Президентът на БФЛА участва в конвента на Европейската атлетика във Вилнюс

Президентът на Българска федерация по лека атлетика (БФЛА) Иван Колев участва в годишния конвент на Европейската атлетика (ЕА), който се провежда от 20 до 22 октомври в столицата на Литва – Вилнюс.

Участие във форума взимат президентите на всичките европейски атлетически федерации. Конвентът включва семинари, работни срещи, утвърждаване на състезателния календар на ЕА за 2024 г, както и много презентации по актуални теми за леката атлетика на Стария континент.

На 21 октомври във Вилнюс ще се проведе церемонията за награждаването на най-добрите атлети на Европа за 2023 г. Президентът на БФЛА Иван Колев се срещна с ръководството на Европейската атлетика, а също така и с президенти на много федерации. В неделя Колев ще участва в и лидерския борд на ЕА заедно с ръководителите на всички атлетически федерации, присъстващи на конвента във Вилнюс.

Иван Колев разговаря във Вилнюс с Кристиян Милц, СЕO на ЕА, Чери Алекзандър, вицепрезидент на ЕА и Пиърс О’Калахан, шеф на звеното, отговарящо за глобалния календар на Световната атлетика

Share Button