Рекордьорът на скок дължина Ивайло Младенов „чукна“ 50 години

Рекордьорът на България на скок дължина и европейски шампион в тази дисциплина от Хелзинки 1994 – Ивайло Младенов навърши 50 години на 9 октомври 2023-а.

Младенов постави българския рекорд от 8.33 на 3 юни 1995-а в Севиля, Испания и вече 28 години никой българин не може да скочи повече от него.

След завършване на активната си състезателна дейност Младенов основа атлетически клуб „Ивайло Младенов“ във Враца. Съпругата на рекордьора Десислава Александрова-Младенова има личен рекорд от 1.96 в скока на височина и е вицешампионка на Европа в зала от Париж 1996. Синът му Пламен Петков достигна до националния отбор в дисциплината троен скок, а днес е един от най-добрите млади треньори в България. 15-годишната дъщеря на ивайло – Анжелина Петкова вече печели медали на национални шампионати в атлетиката.

Освен с тренировки по лека атлетика Ивайло Младенов работи и кондиция на футболисти.

Няколко дни след юбилея Младенов сподели снимки от тържеството по случая във Фейсбук и написа:

Отпразнувахме и моя юбилей с 5 дни закъснение 😀 Благодарение на мойте приятели стана страхотен купон🎉🎊🎈 Браво на DJ Шефето и DJ Джорджо за шоуто 👏 Благодаря и на любезните домакини от хотел Хемус 🥳”

Екипът на списание „Атлетика“ и www.atletikabg.com пожелава много здраве и късмет на Ивайло Младенов и нови върхове в треньорската професия!

Повече за кариерата на Ивайло Младенов четете в сайта на статистика Александър Вангелов

Share Button