Финалът на А1 атлетика за младежи е в Дряново

Финалът на деветото издание на веригата „А1 атлетика за младежи“ ще бъде на 13 октомври (петък) в Дряново.

Състезанието е решаващо за крайното класиране, тъй като точките спечелени от всеки участник в Дряново се удвояват.

Лидери в класирането при момчетата са Йоан Радев (Атлетик – Хасково), Деян Димитров (Пауталия – Кюстендил), Пламен Митков (Радуканови – Видин) и Борис Фусков (КЛАСА), които имат над 200 точки на всички състезания досега.

Мария Караиванова (Пендарева – Казанлък) е основната претендентка за краен победител при момичетата, но Адриана Маврова (КЛАСА) успя да я победи в шестия кръг от веригата на националния шампионат по четирибой. Шампионката на четирибой Ема Наумова (КЛАСА) има най-силните резулати с 267 точки е четирите дисциплини на многобоя в Габрово и 236 точки на трибой. Тя е участвала в само три старта досега във веригата и може да кандидатства за победа в Дряново, но без да има шансове за генералното класиране. Мария Трайков (Тракия – Пловдив) регистрира победа във веригата в София на 24 апри и е трета в генералното класиране досега, което също я прави претендентка за челно място в топ 3 на крайното класиране.

Финалът в Дряново е специфичен с това, че се провежда на сгуриена писта. Всички деца ще получат награди, а първите трима в генералното класиране специални призове от А1.

Програма на състезанието:

14:30 – 60 м – трибой – А1 атлетика за младежи – момичета

14:40 – 60 м – трибой – А1 атлетика за младежи – момчета

15:00 – скок дължина – трибой – А1 атлетика за младежи – момичета

15:50 – скок дължина – трибой – А1 атлетика за младежи – момчета

16:20 – 600 м – трибой – А1 атлетика за младежи – момичета

16:40 – 800 м – трибой – А1 атлетика за младежи – момчета

17:00 – награждаване

Share Button