Атлетическите събития в Дряново започнаха с уроци в училище

Дряново приема няколко атлетически събития на 13 октомври (петък).

Денят започва в 10:30 с 54-ото издание на шосеен пробег „Колю Фичето“, където над 100 атлети от цялата страна ще участват на различни дистанции.

В 12:00 часа е третото издание на „Дряново рън“, което е част от веригата RUN BULGARIA. Там фавортика е най-добрата атлетка на Дряново – Маринела Нинева, която доведе личния си рекорд на маратон на 8 октомври до 2:41:02, а в родния си град ще бяга 13 км по трасето от градския стадион до Дряновския манастир и обратно. Очакват се над 70 бегачи от цялата страна да преминат през трасето, а регистрацията все още е отворена на www.runbulgaria.org

Последната част от атлетическия маратон е финалното състезание от веригата „А1 атлетика за младежи“, което ще определи крайните победители за 2023-а година на трибоя включващ дисциплините 60 м, скок дължина и 600 м (момичета)/800 м (момчета).

Атлетическите събития в Дряново започнаха на 11 октомври (сряда) с уроци по Детска атлетика в училище „Максим Райкович“.

Треньорите от местния атлетически клуб „Локомотив“ и педагози от училището проведоха занимания на над 150 деца от 1-и до 4-и клас.

Специален гост и помощник в заниманията на децата бе известният български статистик в атлетиката и говорител на десетки атлетически прояви Александър Вангелов, който ще коментира и трите събития на стадиона в Дряново на 13 октомври.

Share Button