RUN BULGARIA: Второто издание на „Нови пазар рън“ е на 10 октомври

Второ издание на шосейния пробег „Нови пазар рън“ ще се проведе на 10 октомври.

Тази година състезанието ще бъде с две дистанции – 6.5 км и 13 км, а трасето отново е от центъра на Нови пазар до първата българска столица Плиска и обратно. В програмата на събитието са включени занимания по „Детска атлетика“ на 9 октомври на площада пред общината и туристическа обиколка по историческите забележителности за участниците на същия ден. На 9 октомври от 10:00 до 18:00 часа ще бъде получаването на стартовите пакети, които ще могат да се вземат и на 10 октомври от 8:00 до 9:00 на старт-финала, който е пред община Нови пазар.

Наградният фонд за най-добрите шест при мъжете и жените в двете дистанции е 3140 лв, а първите трима на дългата дистанция ще получат ваучери от Спорт Депо и фланелки Найки.

В заявките за състезанието вече са имената на Исмаил Сенанджи, Стоян Владков, Шабан Мустафа, както и най-добрите бегачи от Нови пазар – Билсерин Сюлейман – многократна победителка в състезанията от RUN BULGARIA и Михаил Вълковски – шампионът на 3000 м стипълчейз при юношите под 20 години.

 Организатори на състезанието са община Нови пазар, местният атлетически клуб „Нови пазар“, RUN BULGARIA и Българска федерация лека атлетика, а партньори са Спорт депо, Найки, Стинг, Биофарма и минерална вода „Банкя“.

Регистрацията все още в отворена на www.runbulgaria.org

Share Button