Хисаря 2023: Шампиони в скоковете споделиха тайните си в „Атлетическа академия за деца“

Участниците от „Атлетическата академия за деца“ получиха грамоти на 16 септември (събота) на стадион „Крепост“ в Хисаря.

Децата, участващи в спортния лагер организиран от БФЛА със съдействието на Младежта и спорта и община Хисаря, трябваше да се състезават на „Детска атлетика“, но обилен дъжд отмени заниманието им и то бе заменено с интервю с трима от посланниците на програмата – шампионите и медалистите от големи първенства – Божидар Саръбоюков, Лъчезар Вълчев и Ирен Саръбоюкова.

Тримата бяха представени от атлетическия експерт Рая Иванова, която припомни, че Лъчезар Вълчев също е участвал в подобен лагер преди няколко години, а след това подобри няколко национални рекорди и спечели престижни победи.

Кметът на община Хисаря инж. Пенка Ганева приветства всички с добре дошли на прекрасната атлетическа база на стадион „Крепост“.

След това Иванова зададе няколко въпроса на топ-атлетите и думата за въпроси имаха децата, които се интересуваха от различни подробности за тренировките, режима и мотивацията на Божидар, Лъчезар и Ирен.

Диалогът завърши с раздване на грамоти от инж. Пенка Ганева.

В дните преди това (14-15 септември) няколко от най-добрите атлети на България като Валентин Андреев (хвърляния), Живко Виденов (препятствия), Петя Пендарева (спринт), Божидар Саръбоюков (скокове), Лъчезар Вълчев (скокове) и Ирен Саръбоюкова (скокове) имаха занимания с децата в различните видове дисциплини от леката атлетика.

В „Атлетическа академия за деца“ участваха 200 подрастващи атлети от София, Хасково, Карнобат, Стара Загора, Разград, Плевен, Дряново, Казанлък, Враца, Перник, Видин, Мездра, Благоевград, Нови пазар, Варна, Бургас и Монтана, както и деца от Хисаря.

Снимки: Християндар Андреев и Ивайло Дончев

Share Button